Amaldababa Blog

Amaldababa Blog

Gyorstalpaló a babakocsikról apáknak

2020. július 06. - Amaldababa

Amikor először értesülsz róla, hogy úton van a baba és szülő leszel, rengeteg minden jár a fejedben. Ha nem is az első gondolatok között, de meg fog jelenni a babakocsi kérdése is. Abban a korban élünk, amikor több féle babakocsi létezik, mint autó, de mégis hasonló szempontok szerint kell megítélni őket. A különbség, hogy itt nem a benzin, a dízel vagy az elektromos meghajtás közül kell választani hanem, hogy legyen bene mózeskosár vagy állítható legyen a háttámlája vízszintesig. Nem könnyű eligazodni a választék között, de mindenkinek meglesz a maga Ferrarija.

Mega Man-Pram Manly Baby Stroller | Beste kinderwagen, Lustig, Witze

A babakocsi elemei:

Babakocsi váz: ez a babakocsi fő szerkezeti eleme. Több fajtája van, mint például ahol a váz rögzítetten van egyben a sportrésszel vagy ahol a vázra illeszthetők a babakocsi többi elemei.

Rengeteg választék van szín, méret és súly között. Figyelembe kell venni, hogy hol lesz, használva a babakocsi mivel annak megfelelően kell kiválasztani az összehajthatóságot is.

Erre az elemre épül rá a többi rész. A legfőbb része a váz mégse ennek a kiválasztása lesz a legbonyolultabb.

 

Mózes: A mózeskosár volt az elődje. Ez biztosítja, hogy az újszülött kisbabák vízszintesen fekve lehessenek a babakocsiban.

 

 

Sportrész: ebben ül a gyermek. Rengeteg választék van ebből részből is mivel mindegyik máshogy és más szögben dönthető. Van olyan sportrész is aminek a lábrésze is állítható, de általában a háttámla állítható.

 

 

Hordozó: ezzel lehet vinnia babát kézben, amikor a babakocsi nincs használva. Autóban is szállítható ezzel a pici és a legtöbb rápattintható a vázra, mint önálló elem.

 

 

Kupola: árnyékolási célt szolgál, hogy a baba szemébe ne süssön a nap vagy ne érjék nagy külső hatások, mint a szél. Általában állítható rengeteg szögben így mindig védve van a pici.

 

Tanécsok és szempontok

 1. Mielőtt vásárolsz vedd figyelembe hol fogod használni és ik az igényeid és csak azután kezdj el nézelődni!

Vedd számításba az alábbiakat: 

 • Milyen környezetben laksz
 • Fogsz tömegközlekedéssel járni vagy csak autóval
 • Kell-e gyakran lépcsővel megküzdened
 • Tervezel-e erdős környezetben, terepen sétálni a babával  
 • Van- e már valamilyen kiegészítőd
 • Mekkora helyed van otthon
 • Mekkora az autód csomagtartója

 

 1. Ne ezen spórolj!

Rengeteg területen kell pénzt kiadni a babára, de ne a babakocsi vásárlásánál spórold meg a pénzt mivel a silányabb minőségű babakocsik hamar elhasználódnak vagy még rosszabb esetben a babáknak nem is lesz kényelmes bennük utazni.

 1. Próbálj ki sok félét!

Ne érdekeljen, ha a boltban furcsán néznek rád, próbáld ki! Ez lesz az eszköz ami 3 évig boldogítani fogja a mindennapjaidat. Válaszd ki ami tényleg boldogítja és nem nehezíti!

 1. Csomagtartó

Az összehajthatóság nagyon fontos, de csak akkor tudod kiválasztani a megfelelőt, ha tudod mekkora helyre kell betenni a babakocsit. Ugyhogy mileőtt megveszed mérd le a csomagtartót és ahhoz megfelelőt válassz!

 1. Mózes funkció

A gyermek fél éves koráig fekve kell feküdnie a babakocsiban. Ezért nem is kérdés, hogy kell mózes funkció vagy olyan babakocsi aminek vízszintesig dönthető a háttámlája.

 1. Kerékméret

Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy minél nagyobb egy kerék annál könnyebben veszi az akadályt. Szerencsére a téli és nyári gumin nem kell stresszelni.

 1. Kerék anyaga

Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, de a felfújható kerék az előnyösebb. A tömör kerék gyorsan kopik így hamar cseréltetni kell. A legjobb megoldás a defektmentes cellás kerék álszeleppel.

 1. Kerekek száma

Lehet babakocsit 3 vagy 4 kerékkel is venni. A 3 kerekűvel a futás egyszerőbb, de, ha a babának valaki nagy kényelmet szeretne akkor érdemesebb meggondolni a stabil 4 kereket.

 1. Takarítása

Figyelembe kell venni, hogy a takarítás is szempont. Nem sokan szeretik takarítani a saját autjukat sem úgyhogy ez így lesz a babakocsinál is. Vannak olyan modellek amiket a sár és a por nem fog meg annyira. Érdemes ezt is figyelembe venni a keresgélés közben.

 1. Rögzítőfék

Nem csak az autóknál fontos a fékek jó beállítása. Itt is le kell ellenőrizni megfelelő e a rögzítőfék mivel ezzel sokkal egyszerűbb a babakocsi mozgatása.

 1. Menetirány

Vannak olyan babakocsik ahol lehet a tolókart változtatni így mi választhatjuk meg, hogy a baba merre nézzen. Fontos, hogy a pici nézelődhessen is és így ismerkedjen a világgal is.

 1. Új vagy használt?

Ez igazából pénztárca függő. Akinek nem terheli meg a pénztárcáját érdemes újat venni, de a használtak közül is vannak megfelelők. Ha mindent végignézbe egy használt ugyan olyan tökéletes a baba kényelmes szállítására akkor érdemes az olcsóbbat megvásárolni.

 1. Színválasztás

Még a szín kiválasztása se mindegy mivel gondolni kell a jövendőbeli tesvérekre vagy, ha eladási szándék van akkor a következő használóra. Így érdemes nem a baba neméhez kiválasztani a babakocsit mivel így bárki használhatja. Vannak olyan verziók amik unisexek így a szín kiválasztása nem lesz nehéz.

 1. Lengéscsillapítók

Aki használ bármilyen járművet tudja, hogy a fél karját is odaadná egy jó lengéscsillapítóért és ez itt is fontos szempont mivel az egyenetlen úton nem a legjobb érzés ugrándozni minden egyes göröngynél.

 1. Babakocsi mérete, súlya

A nagy választék közül ki lehet választani amit akár a csomagtartóba is be lehet tenni, de elfér bent a szobában is. Ha lépcsőzni kell akkor pedig nem kell rengeteg súlyt emelgetni így ez az egyik legfontosabb szempont. Viszont figyelni kell, hogy stabil legyen és kényelmes. Az újszülött babakocsik mérete általában kisebb így a baba növekedésével nagyobbra kellen véáltani, de a többfunkciós kocsik ezt segítik elő.

 

A különböző kocsik leírásait elolvashatja a termékek előtt a weboldalon!

www.amaldababa.hu

süti beállítások módosítása